Recept za vocnu tortu
S A S T O J C I :
• KASIKE BRASNA 9
• KASIKE GRIZA 9
• BELANCA 18
• SECERA 1,2 KG
• MLEKO 1 LITAR
• KASIKE SIRCETA 3
• ZUMANCA 18
• SLAG 600 GR
• VANILIN SECER 6
• KASIIKE BRASNA 10
• MARGARIN 2
• SECERA U PRAHU 200 GR
• SECERA 200 GR
• SVEZE VOCE 1 KG
P R I P R EM A:
U posudi za mucenje umutiti pjenasto bjelanaca, dodati seçer, brasno, sirce i griz i promijesati varjacom. Od dobijene smjese ispeci tri kore na 200 stepeni.
U mlijeku skuhati secer, vanilin secer, brasno i zumanca.
Posebno umutiti margarin sa secerom u prahu pa postepeno dodavati umucen fil.
Posebno umutiti slag kremu i pola odvojiti za dekoraciju.
Kada je sve pripremljeno slijedi filovanje i to ovim redom:
Kora , fil , voce slag kora fil voce slag.
Gptpvu tortu premazati slagom i ukrasiti.
0 komentari: