Recept za teodora tortu

05:57 Insajder 0 Comments




Sastojci:

  Za     koru:
• prezle     4 kašike
• jaja     8
• čokolada za kuvanje     2 rebra
• mleveni orasi     12 kašika
• šećer     8 kašika

 Za     fil:

• margarin     250 g
• mleko     500 ml
• čokolada za kuvanje     100 g
• šećer u prahu     250 g
• jaja     3
• mleveni orasi     5 kašika
• puding od čokolade     1 kesica


 Za     dekoraciju

• slatka pavlaka     200 ml
• čokolada     50 g

Priprema:

U posudi za mucenje mikserom umutiti 8 zumanjaca sa 8 kasika secera pa dodati 12 kašika mlevenih oraha, 4 kašike prezli, 2 rebra izrendane čokolade i na kraju sneg od 8 belanaca.
Sipati smjesu u podmazan i pobrasnjen pleh i staviti na pecenje.
Kada je kora gotova izvaditi ohladiti i rasjeci na pola.

Od pola litra mlijeka osdvojiti malo a ostatak staviti da se kuha.
U odvojkeno mlijeko staviti i izmijesati puding sa okusom cokolade ,jaja .
Kada provri smjesa dodati i izlomljenu cokoladu i kuhati dok se ne zgusne.
Umujtiti margarin sa secerom u prahu pa dodati u ohladjenu smjesu i izmijesati. Stalno mijesajuci dodati i orahe i dobro sjediniti.

Slijedi filovanje i to jednu koru namazati filom pa koru pa opet fil. Na kraju se cijela torta dekorise umucenom pavlakom u koju je dodata rastopljena cokolada.


0 komentari: