Recept za socni desert
Sastojci:
• brasno 4 kasike
• jaja 6 kom
• secer 6 kasika
• prasak za pecivo 1 kom
• kakao 3 kasike
• slag 200gr
• kisele pavlake 2 case
• secer u prahu 100gr
• secer 5 kasika
• vode 1,5 dcl
• step sok od maline 2 kom
• vode 4 dcl
Priprema:
U posudi za mucenje pjenasto umutimobjelanca i secer pa dodamo umucena zumanjca , brasno i prasak za pecivo.Kada smo umutili kompaktnu smjesu izlijemo u podmazan pleh i pecemo na 220 stepeni 15 minuta.
Gotovu koru izvadimo i prelijemo pripremljenim sirupom od step sirupa 4 dcl vode i 5 kasika secera.
Ostavimo da se hladi pa koru isijecemo na tri jednaka dijela ( lente )
U meduvremenu previmo fil tako sto pjenasto mutimo pavlaku sa secerom u prahu i dodamo pripremljen slag . Sa sjedinjenom masom pristupamo filovanju po sistemu kora fil kora fil kora fil.
0 komentari: