Recept za snjeznu jafu
Sastojci:
• Jaffa keks 300 gr
• Milka jaffa keks 300 gr
• Mojakravicakuhinj.slat.pavlaka 1/2 litre
• Margarin 125 gr
• čokolada 100 gr
• mleko 1 dcl
• čokoladne kuglice 50 gr
• čokoladne bananice 5 kom
• šećer u prahu 80 gr
• list oblatne 1 kom
• ulje 2 kašiker
Priprema:
List oblande izrezite u obliku kruga veklicine kalupa za torte neka to bude 21 cm. Izrezanu oblandu stavite na dno kalupa.
500 gr jaffa keksa isecite na kocke i prelite sa 1 dcl hladnog mleka. Margarin i polovinu pripremljene čokolade istopite na tihoj vatri pa to vruće prelite preko keksa i sve dobro sjedinite.
Dobijenu smjesu izlijte u kalup preko oblande.
Od slatke pavlake u posudi za mucenje napravite cvrst snijeg pa mijesajuci dodajte secer u prahu pa jos malo mutite i podijelite u dva dijela.
U jedan dio dodajte 100 grama keksa i cokoladne bananice isjecene na kockice , izmijesati i istresti u kalup.
Na laganoj vatri otopiti 50 gr cokolade sa 2 kasike ulja pa preliti preko toga u kalupu.
Drugi dio umucene pavlake rasporediti preko cokoladne glazure posuti cokoladnim kuglicama pa staviti u frizider na 2 sata.
Sjeci na snite i sluziti.
0 komentari: