Recept za rusku pitu
Sastojci:
• brasno 350g + 3 k
• pecivo 1 kesica
• vanilin secer 1 kesica
• jaja 8 kom
• secer 300g
• cokolada 100g
• orasi 250g
• margarin 250g
• jaje 1 komad
• limun 1 komad
Priprema:
U posudi za mucenje umutiti margarin zumanjca i 100 grama secera u prahu.
Narandati koricu limuna i iscijediti sok pa dodati u smjesu stalno mijesajuci.Dodati brasno sa praskom za pecivo i nastaviti mijesanje radi kompaktnosti smjese.Tako dobijeno glatko tijesto podojeliti na pola.
U drugoj posudi za mijesanje umutiti bjelanca u cvrst snijeg dodati 200g secera,mljevene orahe,rendanu cokoladu,3kasike brasna i vanilin secer.
U pleh koji ste oblozili papirom istresti prvi dijo tijesta pa poravnati istresti smjesu od bjelanaca pa na kraju drugi dio tijesta.Premazati umucenim jajetom i staviti da se pece 45 min. na s00 stepeni.
0 komentari: