Recept za kolac sa bjelancima
Sastojci:
• kašika brašna 12
• prašak za pecivo 1
• žumanca 4
• džem 5 kašika
• vanilin šećer 1
• šoljice mleka 2
• šoljice ulja 3
• kašika šećera 12
• puding 1
• sok od limuna 1
• belanca 4
• kašika šećera 10
Priprema:
U posudi za mucenje umutiti zumanjca sa 12 kasika secera i vanilin secerom pa dodavati 2 soljice mlijeka, 3 soljice ulja, 12 kasika brasna i prsak za pecivo sa pudingom od vanilije.
Sve to dobro izmijesati i podojeliti na dca dijela.
Prcvi dio istresti u pleh za pecenje i kada je upola peceno izvaditi premazati dzemom pa sipati ostatak smjese. Rerna mora biti zagrijana na 200 stepeni.
POsebno umutiti bjelanca sa 10 kasika secera i sok od limuna u sto cvrsci snijeg pa premazati kolac i vratiti u rernu dok bjelanca ne porumene.
0 komentari: