Recept za cokoladnu tortu
Sastojci:
• brašno 4 kasike
• šećer 26 kasika
• jaja 16
• mleveni orasi 400 g
• secer u prahu 2 kasik
• mleko 0,250 ml
• cokolada za kuvanje Menaz 0,400 g
• maslac 0,325 g
Priprema:
Za kore:
Umutiti pjenasto 4 bjelanca ,4 kasike secera 100 grama mljevenih oraha i 1 kasiku brasna i napraviti kompaktnu smjesu.
Smjesu izliti u podmazan pleh i peci na 180 stepeni dok ne porumeni,
Postupak ponoviti 4 puta posto trenaju 4 kore.
Priprema fila :
16 zumanjaka umutiti sa 10 kasika secera mikserom i staviti da se kuha na pari.
Kad je gotovo zgusnuto dodati 400 grama cokolade i kuhati jos malo.
Skinuti i staviti dase hladi.
U maslac dodati 2 kasike secera u pšrahu i umutiti pjenasto pa dodati ohladjenom filu i dobro izmijesati.
Kada ste sve priptemili slijedi filovanje i po zelji ukrasavanje torte.
0 komentari: