Recept za baklavice sa cokoladom
Sastojci:
• tanke kore 500 g
• margarin/maslac 250 g
• mlevena Plazma 150 g
• čokolada za kuvanje 150 g
• šećer 2,5 čaše
• voda 2 čaše
• ulje po potrebi
Priprema:
Istopiti cokoladu na pari i dodati plazna keks i masu dobro sjediniti.
Odvojiti jednu jufku rasiriti malo navlaziti i na jednom kraju staviti fil i urolati.
Postupak ponavljati dok se ne utrose svi artikli.
Tako urolano staviti u pleh za pecenje.
Prije pecenja baklavice isjeci na zeljenu velicinu i premezati msrgarinom pa onda staviti u rernu da se peku.ž
Peci na twemperaturi 220 - 250 stepeni 15 do 20 minuta.
U m,adjuvremenu pripremiti zaljev.
U posudu usuti dvije case vode i 2,5 casa secera i staviti da se secer istopi i prokuha. Kada je baklava gotova izvadi se i ohladi a zaljeva se vrucom agdom.
0 komentari: