Recept za baklavice sa cokoladom

08:59 Insajder 0 Comments




Sastojci:   

• tanke kore     500 g
• margarin/maslac     250 g
• mlevena Plazma     150 g
• čokolada za kuvanje     150 g
• šećer     2,5 čaše
• voda     2 čaše
• ulje     po potrebi

Priprema:

Istopiti cokoladu na pari i dodati plazna keks i masu dobro sjediniti.
Odvojiti jednu jufku rasiriti malo navlaziti i na jednom kraju staviti fil i urolati.
Postupak ponavljati dok se ne utrose svi artikli.
Tako urolano staviti u pleh za pecenje.

Prije pecenja baklavice isjeci na zeljenu velicinu i premezati msrgarinom pa onda staviti u rernu da se peku.ž
Peci na twemperaturi 220 - 250 stepeni 15 do 20 minuta.
 U m,adjuvremenu pripremiti zaljev.
U posudu usuti dvije case vode i 2,5 casa secera i staviti da se secer istopi i prokuha. Kada je baklava gotova izvadi se i ohladi a zaljeva se vrucom agdom.

0 komentari: