Evo kako skuhati savršenu supu – trikovi
Iako se kuhanje supe čini kao najlakši zadatak koji zahtjeva samo lonac
vode, povrće i meso, skuhati savršenu supu nije tako jednostavno.
Prilikom kuhanja mnogi od nas prave neke greške kojih nismo ni svjesni. Ovih par trikova će vam sigurno pomoći.
Kuhanje na previsokoj temperaturi
U želji za što bržim ručkom, većina će nas juhu kuhati na maksimumu. U
tom slučaju meso bi moglo biti suho, a povrće prekuhano. Potrebno je
kuhati na nižoj temperaturi, odnosno krčkati. Jačina kuhanja trebala bi
biti takva da se tijekom procesa kuhanja na površini svakih nekoliko
sekundi pojavi jedan ili dva mjehurića.
Nedovoljno soli
Ništa nije toliko bitno kao pravi omjer soli. Dok kuhate juhu svakako
je, s vremena na vrijeme, probajte kako bi pogodili točnu količinu
začina. Vjerujte svojim osjetilima radije nego receptu.
Voda
Iako mnogi od nas u juhu stavljaju goveđu ili pileću kocku i bez nje ona
može biti savršeno ukusna. Juhe napravljene samo od vode s pravim
omjerom začina i soli mogu biti sjajne. Kako bi pojačali aromu, možete
probati s jednim neobičnim začinom kojeg neki stavljaju. Pred kraj
kuhanja dodajte malo kore parmezana za drugačiji okus.
Prekuhavanje povrća
Iako mnogi odmah na početku kuhanja u lonac zajedno s mesom stave i
povrće to je greška koju bi svakako trebali izbjegavati. Povrću je
potrebno puno manje kuhanja nego mesu, pa ga je potrebno dodavati
postepeno u juhu, ovisno o tome koliko mu je vremena potrebno da se
skuha. Odmah na početku možete staviti celer i luk te meso, a
posljednjih pola sata dodajte mrkvu i po želji ostalo povrće.
Neodgovarajući začini
Kako bi poboljšali okus juhe često znamo eksperimentirati sa začinima te
pretjerati. Pri odabiru treba paziti da se okusi dobro sljube.
Pokušajte sa svježe mljevenim paprom, začinskim biljem ili pak malo
naribanog parmezana. Odlični dodaci za krem juhe su jogurt, kiselo
vrhnje, a možete probati i s prženim sjemenkama bundeve.
(gastrosfera.ba)
0 komentari: