Živite u zabludi: Ova hrana nije dijetalna!

11:30 Insajder 0 Comments




Neke namirnice svrstavamo u grupu dijetalnih, ali one zapravo u telu stvaraju suprotan efekat, odnosno debljaju!
O dijetalnoj Koka-koli i štetnim šećerima dosta se pisalo, ali za sledeću listu namirnica ćete se potpuno iznenaditi:
Voda s vitaminima
Voda je najzdravija ako je čista i prirodna. Naime, sve ono što nam nude kao vodu obogaćenu kojekakvim vitaminima, ukusima zapravo nije baš korisno. Takve napitke je bolje preskočiti, s obzirom na to da sadrže između ostalog i zaslađivače koji su štetniji od običnog šećera.
Voćni jogurt
Začuđujuće je nedijetalna kombinacija jogurta i “svežeg” voća. Kada ste na dijeti i mislite da možete da pojedete beskonačno mnogo voćnih jogurta jer oni ne debljaju – varate se. Puni su šećera i kalorija!
Energetske pločice
Svako ko drži do sebe i trenira zdrav duh priuštiće ponekad energetske pločice. I dok proizvođači na omote lepe oznake za “bogato vlaknima” ili “izvrstan izvor proteina”, zasigurno neće nalepiti istinu: “puno šećera”.
Hrana s nula odsto masti
Hrana bez masti? Zaboravite. Odnosno, ako i nema masti, ima suvišni šećer za jači okus. Uostalom, telu je potrebna i mast.
Musli
Ako ste mislili da musli nije nimalo masan, niste u pravu. Obratite pažnju na tablicu prehrambenih vrednosti koja se nalazi na poleđini ambalaže i na to da li sadrži proizvod trans-masti i zaslađivače.

0 komentari: