Recept za puslica tortu
Sastojci:
• brašno 1 kašika
• jaja 10
• mleko 400 ml.
• šećer 700 gr.
• margarin 250 gr.
• šećer u prahu 250 gr.
• lešnik 300 gr.
• šlag 3 kesice
• puslice 10
• limun 1
Priprema:
Ispeci dvije kore i to:
5 bjelanaca , 280 grama secera i sok od pola limuna
Kore peci ( vise susiti) u rerni na 150 stepeni
Pjenasto umutiti 5 zumanjaca sa 4 kasike secera i dodati kasiku brasna sa malo mlijeka pa sve umuceno sjediniti sa ostatkom mliojek mai napraviti smjesu.Sve to kuhati na laganoj vatri dok se ne dobije krema. Skinuti sa vatre i dodati isprzene samljevene ljesnjake.
Umutiti preostalih pet zumanjaka sa secerom i margarinom i sve sjediniti sa prvodobijenom smjesom / kremom /
Slijedi filovanje i to kora fil kora fil slag pa ukrasiti puslicama i staviti u frizider na hladjenje ghdje se mora i cuivati.
0 komentari: