Recept za kapri tortu
Sastojci:
• Kasike brasna 14
• Margarin 1
• Jagode 1/2 kg
• Kasike griza 5
• Jaja 10
• Mleka 1 l
• Pudinga od jagode 3
• Cokolade 100 g
• Kasika sirce 1
• Secera 1/2 kg
• Slag krema 200 g
Priprema:
Priprema kore.
U posudi za muce nje umutiti 10 bjelanjaka sa 20 kasika secera , 5 kasika griza, 4 kasike brasna i kasikom sirceta.
Sipati u pleh za pecenje i sraviti u rernu.
Kada je kora gotova izvaditi i ostaviti sa strane.
Priprema fila: U posudu za mucenje nasuti casu od jogurta vode 5 kasika secera pola kilograma jagoda i staviti da provri. U medjuvremenu u mutiti 3 pudinga od jagode sa 10 kasika secera sa malo manje od pola litra vode. Sipati u jagode i kada se zgusne preliti preko kore.
Drugi fil se priprema tako sto se umuti 10 zumanjaca sa 15 kasika secerai 10 kasika brasna i sve to saspe u litar mliojeka i prokuhati.Skinutu sa sporeta dodati 100 grama cokolade.
Kada se fil ohladi umutiti omeksani margarin i preliti preko prvog fila.
Kompletnu tortu premazati slagom i po zelji ukrasiti.
0 komentari: