Recept za cokoladnu tortu
Sastojci:
• brašno 5 kasika
• prašak za pecivo 1/2
• jaja 10 komada
• šećer 10 kasika
• kakao 2 kasike
• margarina 250 gr
• čokolada za kuvanje 200 gr
• šlag krem od cokolade 1
Priprema:
Umutiti 5 bjelanaca sa 5 kasika secera u cvrstu pjenu pa muteci dodati zumanjca, 2 kasike kakaoa i pola praska za pecivo.
Ispeci koru ohladiti i podijeliti u 2 dijela ( rasjeci je napola)
U posudi za mucenje umutiti 5 bjelanaca sa secerom pjnasto. Posebno umutiti margarin sa 5 zumanjaca i u to dodati istopljenu cokoladu na pari.
Obje smjese sjediniti.
Staviti prvu koru pa politi serbetom ili sokom pa pola fila raspporediti i premazati pa drugu koru pa fil i na kraju slag.
0 komentari: