Recept za cokoladni kolac
Sastojci:
• Brasno 5 kasike
• Mleko 200 ml
• Margarin 250 g
• Cokolada 200 g
• Jaja 5
• Secer 11 kasika
• Dzem od kajsija 3 kasike
Priprema:
U posudu staviti devet kasika secera i mlijeko i staviti na sporet da se sjedine kuhajuci.
Skolniti sa vatre i u jos vruce dodati margarin i cokoladu i mijesati dok se ne otopi a smjesa ne sjedini.
POsebno umutiti jaja 2 kasike secera i brasno pa stalno mijesajuci u to dodati pola smjese ranije dobijene.
Smjesu istresti u podmazan pleh i peci oko 20 minuta na 180 stepeni.
Kada je peceno jos vruce premazati dzempom od kajsija i preliti ostatkom prvodobijene smjese i ostaviti da se hladi.
Isjeci na kocke zeljene velicine.
0 komentari: