Recept z kolac od visnje
Sastojci:
Za koru:
• kašika brašna 5
• jaja 4
• kašika šećera 5
Za fil.
• šlag kreme 200 gr
• šećera 250 gr
• gustina 200 gr
• pudinga od vanile 40 gr
• višanja 200-300 gr
• vode 1,5 l
Priprema:
U posudi za mucenje umutiti cvrst snijeg od bjelanaca, dodati secer u prahu pa umujtiti pa dodati umucena zumanjca pa sve sjediniti i nakon 2 minuta dodati brasno.
Dobijenu smjesu istresti u cetvrtast podmazan i pobrasnjen pleh i staviti da se pece na 200 stepeni. Kada je peceno izvaditi i prohladiti.
Pristupiti pravljenju fila i to:
U 1 lit. vode staviti 250 gr secera i prkuhati,
Posebno izmijesati 200 grama gustina i 40 pudinga i sipati u kljucalu vodu .Kada se masa sgusne skinuti sa vatre i dodati visnje pa dobro izmiojesati.
Sa dobijenim filom premazati koru a preko svega ide slag i dekopracija po zelji.
0 komentari: