Znate li zašto vas privlači neka boja i šta to otkriva o vama?

09:07 Insajder 0 Comments



Ljude koji često meditiraju ili se bave iscjeljivanjem privlače nijanse ljubičaste boje, no svaka od sedam čakri u tijelu titra svojom bojom i osobnošću, otkrij svoju
Postoji sedam osnovnih boja spektra koje su povezane sa sedam čakri u tijelu. Iako kažem da je svaka čakra povezana s jednom bojom to ne znači da ta čakra ima tu boju, nego da određena čakra i određena boja imaju istu vibraciju - objašnjava Maja Vodopija, astrologinja iz Centra Horus u Zagrebu i dodaje kako crvena boja odgovara prvoj korijenskoj čakri, smještenoj u dnu zdjelice, a vezana je za preživljavanje, stabilnost, iskonsko povjerenje i materijalnu sigurnost. 
</div> <div id='passback-wb9add461b6'></div>
Narančasta boja povezana je s drugom čakrom, koja utječe na spolnost, kreativnost i samopouzdanje. Žuta boja odgovara trećoj čakri, smještenoj u solarnom pleksusu, a odnosi se na snagu volje, moć, samokontrolu i osobnost. Zelena boja je boja srčane čakre, a vezana je za ljubav, humanost, suosjećanje i osjećaj sigurnosti. Plava je boja pete ili grlene čakre vezane za komunikaciju, istinu i neovisnost.

Indigo plava je boja šeste čakre, smještene u područje između obrva, a odnosi se na intuiciju, mudrost i neposrednu spoznaju. I na kraju, ljubičasta boja odgovara vibraciji krunske čakre, koja se nalazi na vrhu glave i odgovorna je za spiritualnost, spoznaju duhovnih svjetova, samoispunjenje i prosvjećenje.
Sve boje spektra kombinacija su tri osnovne boje - crvene, plave i žute, uključujući zlatnu i srebrnu. Zlatna prenosi energiju Sunca, a srebrna Mjeseca. Zlatna djeluje na svjesno ja tako da pročišćava svijest i uzdiže do prosvjetljenja, a srebrna djeluje na nesvjesno i omogućuje ravnotežu s unutarnjim bićem. Svaka boja ima mnogo nijansi, a ona ovisi o udjelu crne ili bijele boje u njima. Crna i bijela su dva pola - bijela je svjetlost, a crna odsutnost svjetlosti.
Tako su one simbolički predstavnici kontrasta svjetlo – tama (yin – yang), a siva je odraz njihove interakcije. Maja Vodopija kaže da postoji dobar razlog zašto nas privlače ili odbijaju pojedine boje. Kad se mijenjaju stavovi, okolnosti i zdravstveno stanje mijenja se i energetsko polje ili aura. Kako se karakterne osobine i potrebe mijenjaju, mijenja se i ukus za boju. Boje koje prevladavaju u nečijoj auri su najčešće boje koje se toj osobi najviše sviđaju. Zato mnogi kod izbora odjeće ili boje zidova u stanu biraju uvijek iste boje.
Primjerice, osobama koje su izrazito aktivne i samouvjerene sviđaju se narančasta i crvena boja. Osobe koje su na ‘putu duhovnosti’ često meditiraju ili se bave iscjeljivanjem privlače nijanse ljubičaste boje. Uobičajeno je i da nekoga privlače boje koje ‘nadopunjavaju’ kvalitete koja ta osoba nije dovoljno razvila. Smeđa boja predstavlja toplinu zemlje i čvrstoću pa osobe kojima nedostaje topline ili nemaju riješeno stambeno pitanje rado nose smeđu odjeću.
Pronađite svoju boju na sljedećoj stranici
1 2 3 4 5 6 7 8 9

0 komentari: