Uporno se debljate? Ovim trikovima zavarajte svoj želudac

08:15 Insajder 0 Comments

www.pexels.com

Uhvati li vas popodne želja za slatkim ili grickalicama, složite si topli napitak - čaj. Iako se čii neobičnim, čaj je izvrsno ljetno piće, a i zamjena za grickalice.
Debljate se, a za to krivite spor metabolizam misleći da je sve do toga. Zapravo se varate jer postoje trikovi kojima možete doskočiti nekontroliranom apetitu. Njima ćete vrlo jednostavno i bezbolno zavarati svoj želudac, a posljedica će biti uravnoteženija tjelesna težina i svakako dobri znakovi za zdravlje uopće.

Jedite više proteina
U prehranu ubacite više proteina. Nećete pogriješiti posegnete li za bijelim mesom, jajima, ribom ili pak grahom.
www.public-domain-image.com
www.public-domain-image.com
Pijte mnogo vode
Žeđ se nerijetko miješa s osjećajem gladi. Umjesto nepotrebnih međuobroka, posebnite za čašom vode. Već nakon nekoliko gutljaja utažit ćete osjećaj “gladi”.
Krećite se
Tjelovježba ne pojačava glad nego smanjuje apetit i ubrzava metabolizam. Iznimno je bitna jer su blagodati tjelovježbe široke palete.

Doručkujte
O važnosti doručka već smo pisali. Preskočite li ga, veća je vjerojatnost za porast kilaže. Doručak stvara osjećaj sitosti koji će potrajati pa ćete tijekom dana jesti manje.

Jedite dva velika obroka dnevno
Najviše dva veća obroka u danu pravi su recept za uravnoteženu kilažu. Uz njih si priuštite više manjih porcija, ali bez grickalica i slatkog te sa što manje kruha.
Čaj umjesto grickalica
Uhvati li vas popodne želja za slatkim ili grickalicama, složite si topli napitak – čaj. Iako se čii neobičnim, čaj je izvrsno ljetno piće, a i zamjena za grickalice.
www.pexels.com
www.pexels.com

0 komentari: