Napravite eliksir zdravlja od obične vode

06:45 Insajder 0 Comments



Čaša obične vode je zaista najbolja za vaš organizam. Ona može postati još bolja ako joj dodat ljekovite začine. Tako ćete dobiti super napitak koji pospješuje varenje i pročišćava organizam.
1. Svježe iscijeđen limunov sok
Limun je zaista odličan izvori vitamina C, vrlo je važnog antioksidanta koji pospješuje neutralizaciju slobodnih radikala u tijelu. Dobri su pročišćivači organizma jer podstiču probavu. Iscjedite pola limuna ili limete u bocu vode.
2. Svježi listovi nane
Biljku nane možete i sami uzgajati u vrtu. Nana aktivira enzime za varenje, koji pomažu tijelu da apsorbuje hranljive materije iz hrane. Također pomaže kod želučanih tegoba.
3. Karanfilić
Karanfillić se spješno bori protiv parazita koji se mogu naći u ljudskom organizmu. Ubacite u vodu tri do pet cijelih karanfilića i ostavite da malo odstoje.
4. Đumbir
Đumbir se vijekovima koristi kao lijek kod loše probave, grčeva i mučnine. Djeluje protiv upala, kao i protiv virusa. Đumbir veličine palca narežite na male kockice i dodajte vodi.
5. Kriške svježeg krastavca
Krastavci vodi daju svježi ukus, a možete ih i jesti. Pomažu u uklanjanju toksina iz probavnog sistema. Također pospješuju proizvodnju insulina u gušterači. Kriške svježeg krastavca narežite na kvadratiće  i prelijte vodom.
6. Cimet
Cimet je zaista odličan protiv gljivica i virusa. Pospješuje cirkulaciju, razgrađivanje masnoća tokom probave, kao i regulisanje glukoze u krvi. Komadić cimetovog štapića stavite u vodu i pustite da kratko odstoji.

0 komentari: